Dietistas

Dietisto funkcijos:

1. parengia maitinimo technologines korteles ir teikia tvirtinti direktoriui;

2. remiantis technologinėmis kortelėmis sudaro 10-čiai dienų perspektyvinį valgiaraštį, suderina su įstaigos direktoriumi.

3. sudaro kasdienį valgiaraštį pagal iš anksto paruoštus ir patvirtintus gaminių receptūros ir gamybos technologijos aprašymus;

4. kontroliuoja gaunamų maisto produktų kokybę ir laikymą,

5. įvertina maisto tvarkymo vietos, gamybos proceso, patiekalų išdavimo atitiktį visuomenės sveikatos priežiūros teisės aktų nustatyta tvarka.

6. tikrina, kaip laikomasi maitinimo, darbo, asmens higienos reikalavimų;

7. kontroliuoja, kaip laikomasi nustatyto maisto išdavimo grafiko;

8. informuoja įstaigos administraciją apie nustatytas maisto gaminimo proceso neatitiktis bei teikia siūlymus joms pašalinti.

9. veda bendrą vaikų ir personalo maitinimo apskaitą įstaigoje;

10. apskaičiuoja procentines maitinimo normas dienos bėgyje, mėnesio eigoje;

11. kontroliuoja, kaip laikomasi nustatytos darbotvarkės grupėse;

12. konsultuoja darbuotojus, atsakingus už vaikų maitinimą, sveikos mitybos organizavimą ir sveikatos saugos klausimais;

13. šviečia įstaigos bendruomenę sveikos mitybos klausimais;

14 inicijuoja ir vykdo sveikatos projektus, sveikos gyvensenos monitoringą;

15. kontroliuoja darbuotojų privalomą sveikatos patikrinimą;

16. bendradarbiauja su grupių auklėtojais ir kitais pedagogais bei tėvais sprendžiant vaikų maitinimo klausimus.

17. taiko rizikos veiksnių analizės bei svarbių valdymo taškų sistemos ir geros higienos praktikos reikalavimus maisto tvarkymo skyriuje;

18. skaičiuoja maisto davinio maistinę ir energinę vertę;

19. tikrina patiekalų gamybą, jų kokybę, maisto tvarkymo skyriaus higienos reikalavimų vykdymą;

20. vykdo maitinimosi stebėseną;

21. vykdo kitas vadovo įsakymu priskirtas funkcijas.

 

ATSAKOMYBĖ

Dietistas atsako už:

1. už mitybos organizavimą;

2. maisto higienos normų ir taisyklių vykdymą;

3. teisingą darbo laiko naudojimą ir darbo drausmės pažeidimus;

4. atliekamų darbų kokybę, profesinės etikos laikymąsi, konfidencialumą.

5. už darbo saugos, priešgaisrinės saugos instrukcijų, šios pareigybės aprašymo bei darbo tvarkos ir vidaus tvarkos taisyklių vykdymą dietistas atsako Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.  

 

Darbo laikas

Savaitės dienos Darbo laikas Pietų pertrauka
Pirmadienis 08.30 – 16.30 12.00 – 12.30
Antradienis 08.30 – 16.30 12.00 – 12.30
Trečiadienis 08.30 – 16.30 12.00 – 12.30
Ketvirtadienis 08.30 – 16.30 12.00 – 12.30
Penktadienis 09.30 – 18.00 13.00 – 13.30

Kontaktai

Telefonas 868721056

El. paštas valda.maslianikiene@gmail.com